Χαριλάου Τρικούπη

Προς τήρηση των ημερομηνιών διεξαγωγής των εκλογών του ΚΙΝΑΛ παραπέμπουν όλες οι ενδείξεις, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας.

Το ερωτηματικό της αναβολής είχε αρχίσει να τίθεται από χθες το βράδυ, όταν έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος της παράταξης δεν θα διεκδικούσε την επανεκλογή της.

Σενάριο το οποίο, πάντως, εξαρχής δεν φαινόταν να βρίσκει απήχηση στις πλευρές Ανδρουλάκη, Λοβέρδου και Καστανίδη, ενώ δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την ηγεσία.

Ευρεία εσωκομματική συναίνεση

Συνεπώς, τα μέχρι τώρα δεδομένα, παραπέμπουν σε ευρεία εσωκομματική συναίνεση στο εν λόγω πεδίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαία στελέχη του ηγετικού πυρήνα, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά και θα τηρηθεί η 5η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία των εκλογών, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει και μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης των υπογραφών, που παραμένει η ερχόμενη Παρασκευή.

Δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει νέα συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), που «τρέχει» τα διαδικαστικά.

Οχι σε νέα υποψηφιότητα 

Οι ίδιες πηγές, παράλληλα, τόνιζαν κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται ζήτημα τέταρτης υποψηφιότητας, από κάποιο στέλεχος του «προεδρικού» περιβάλλοντος, σημειώνοντας, επιπλέον, πως – εφόσον φυσικά χρειαστεί – η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος θα αναληφθεί, όπως προβλέπεται, από τους δύο εκπροσώπους στη Βουλή, Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr