δείγμα γραφής

Ο Μιχάλης Κατρίνης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ.

Ο βουλευτής Ηλείας φέρεται να «κλείδωσε» για τη θέση.

Όσον αφορά τις άλλες καίριες θέσεις της Κ.Ο., κατά πληροφορίες ο Κώστας Σκανδαλίδης αναμένεται να παραμείνει πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Ποιοι άλλοι προορίζονται για κρίσιμα πόστα 

Για τη θέση του β΄εκπροσώπου οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα οριστεί η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ υπήρξαν επαφές και με τον Χάρη Καστανίδη.

Όσον αφορά τη θέση του γραμματέα αναμένεται να προταθεί η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη (που επίσης θεωρείτο επικρατέστερη), ενώ μένει να φανεί ποιος θα αναλάβει χρέη αναπληρωτή γραμματέα, που αποτελεί και το τελευταίο κομμάτι του «παζλ».

Στη θέση του δεύτερου ή αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναμένεται να τοποθετηθεί η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία στην προεδρική κούρσα στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο νέος πρόεδρος θέλει να στείλει το μήνυμα ότι θα προχωρήσει ενωτικά, χωρίς διαχωρισμούς και εσωκομματικές έχθρες που θα υπονόμευαν την δυναμική που αναπτύχθηκε στην κάλπη.

Ο βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης που στήριξε το Γιώργο Παπανδρέου είναι πιθανό να τοποθετηθεί αν. γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σηματοδοτώντας άνοιγμα Ανδρουλάκη και στην παπανδρεική πτέρυγα, αν και μετά τα αποτελέσματα της κάλπης δύσκολα μπορεί κάποιος να δώσει τα χαρακτηριστικά μονιμότητας στους υποστηρικτές του ενός ή του άλλου υποψήφιου.

Με την πρώτη ομάδα κρούσης της νέας ηγεσίας θα δοθεί η μάχη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022. Οι γιορτές που ακολουθούν με την πολιτική επικαιρότητα να υποχωρεί – θα κλείσει και η Βουλή- θα αξιοποιηθούν για τα επόμενα βήματα οργάνωσης και στρατηγικής του νέου προέδρου.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του στην πρώτη του ομιλία ως προέδρου στην Κ.Ο. της παράταξης, στις 4 το απόγευμα.

Πρώτο δείγμα γραφής από Ανδρουλάκη

Ο κ. Ανδρουλάκης με αυτές τις επιλογές δείχνει ένα πρώτο δείγμα γραφής τόσο στο κόμμα του, όσο και στην κοινωνία για το πως εννοεί πρακτικά την επόμενη μέρα και τη νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς πρόκειται για επιλογές μάχης με σχήμα που θα αναδιαταχθεί μετά τις επόμενες εκλογές όταν και ο ίδιος θα εισέλθει στη Βουλή.

Αυτό που επίσης μένει να καταγραφεί από σήμερα κιόλας πρακτικά είναι η στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή και απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο ο εισηγητής όσο πολύ περισσότερο ο εκτελών χρέη προέδρου στην κοινοβουλευτική ομάδα, στο κλείσιμο της διαδικασίας το Σάββατο αναμένεται να δώσουν το στίγμα με βάση το οποίο θα πορευθεί το κόμμα τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr