κατασκευαστικός κλάδος

Ο κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωποι με σειρά προσφύγων στην ελληνική και την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού την επόμενη της γενικής συνέλευσης στην Ελλάκτωρ και στην περίπτωση που επικρατήσουν οι Ολλανδοί , τρομάζει τράπεζες , επενδυτές αλλά και την κυβέρνηση.

Η τελευταία φοβάται το μπλοκάρισμα έργων που είναι σε εξέλιξη , αλλά και το «φρένο» σε διαγωνισμούς για έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Σε υπουργικά γραφεία έχει φτάσει η πληροφορία  ότι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, εγχώριοι αλλά και του εξωτερικού  προετοιμάζονται ήδη πυρετωδώς, έτσι ώστε, αν στη Γενική Συνέλευση επικρατήσει το ολλανδικό fund να προβούν σε νομικές “επιθέσεις” .

Μια τέτοια εξέλιξη είναι προφανές ότι θα οδηγούσε τον κατασκευαστικό κλάδο σε τέλμα , με άγνωστη χρονική διάρκεια και με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η ολλανδική Reggenborgh αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει στα ερωτήματα της Επιτροπής  Ανταγωνισμού , ενώ τα στελέχη που έχουν επιλέγει να εκπροσωπήσουν τους Ολλανδούς στην μάχη για την Ελλάκτωρ , αποφεύγουν επίσης να διαψεύσουν ότι πριν από λίγες ημέρες υπερασπίζονταν με το ίδιο… πάθος τα συμφέροντα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πηγή: economico.gr