ΚΙΝΑΛ πρωτοβουλία

Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα της εκπροσώπησης του Κινήματος Αλλαγής στο μεταβατικό διάστημα έως την ανάδειξη του νέου αρχηγού στις 5 και τις 12 Δεκεμβρίου (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος) βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΚΙΝΑΛ ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης που είχε προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, ανήκει σε συνεργάτες σχεδόν όλων των υποψήφιων αρχηγών, αλλά και σε ανθρώπους της Φώφης Γεννήματα, όπως ο Μανώλης Όθωνας και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλες οι πλευρές κατέληξαν σε ένα κείμενο, δύο παραγράφων, στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας, όπως ακριβώς ήταν η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, ενώ  προβλέπεται ότι τα λειτουργικά θέματα της κοινοβουλευτικής ομάδας θα τα συντονίζει ο γραμματέας της Βασίλης Κεγκέρογλου, με όλα τα υπόλοιπα και κυρίως την πολιτική εκπροσώπηση να ανήκουν στον πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και στον δεύτερο Μιχάλη Κατρίνη.

Σημειωτέον ότι ο Μανώλης Όθωνας έκανε έκκληση το Σαββατοκύριακο να αποδείξουν όλοι ότι μετά τον θάνατο της Φώφης έχουν ενηλικιωθεί πολιτικά, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να υπάρξει συντεταγμένη και χωρίς ευτράπελα πορεία προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Η συνεδρίαση της ΚΟ θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, ενώ το πρωί ορκίστηκε βουλευτής η Τόνια Αντωνίου, που πήρε την έδρα της Φώφης στο νότιο τομέα της Β Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr