Ερμητικά κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με μία δεύτερη θητεία στο κτήριο Μπερλεμόν των Βρυξελλών.

Η φον ντερ Λάιεν αποχωρώντας την Τετάρτη από μία συνάντηση με κορυφαίους ευρωβουλευτές στο Κοινοβούλιο ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Politico αν θα είναι ξανά υποψήφια, με την ίδια να απαντά αινιγματικά και με ένα πλατύ χαμόγελο «καλή προσπάθεια».

Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον επόμενο Ιούνιο, με τις εικασίες γύρω από την απόφαση της φον ντερ Λάιεν να «φουντώνουν». Το όνομα της εκτός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Politico «παίζει« και για τη διαδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ακόμα κι αν δηλώσει την πρόθεσή της να παραμείνει στη θέση, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το εάν θα ενστερνιζόταν την άτυπη διαδικασία για τον επικεφαλής ή θα περίμενε να διοριστεί, όπως συνέβη το 2019.

Η συνεδρίαση κράτησε πάνω από μία ώρα με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου και ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Μόλις άνοιξαν οι πόρτες της αίθουσας συνεδριάσεων η φον ντερ Λάιεν συνομιλούσε με τον συμπροεδρεύοντα των Πρασίνων, Philippe Lamberts και τον Manfred Weber, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της.

Ο Weber ερωτώμενος εάν η φον ντερ Λάιεν θα έπρεπε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, απέφυγε να την υποστηρίξει, λέγοντας πως αυτό που χρειάζεται τώρα η Επιτροπή είναι αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr