Κλιμακώνεται η επέμβαση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Κλιμακώνεται η επέμβαση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τον Βενιαμίν Νετανιάχου και τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του να ανακοινώνουν και επίσημα τη νέα φάση της σύρραξης. 

Σε αυτή τη  χρονική στιγμή, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τη χερσαία εισβολή του στα βόρεια σημεία της Λωρίδας της Γάζας ενώ έχει ήδη καταφέρει σοβαρά πλήγματα κατά υποδομών της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, έχοντας παράλληλα «εξουδετερώσει» ανώτατα στελέχη της.

Την ίδια ώρα ο Άμπου Ουμπάιντα,  εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ ανέφερε  ότι η Χαμάς θα μπορούσε να ξεκινήσει συνομιλίες για μια «μερική» συμφωνία για τους ομήρους,

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χέρζι Χαλεβί σε μήνυμά του, μέσω βίντεο, μετέδωσε ότι το Ισραήλ προχωρά στο επόμενο στάδιο του πολέμου. Ο ισραηλινός στρατός μεταδίδει ότι αυτήν τη στιγμή οι «καλύτεροι στρατιώτες και διοικητές του» βρίσκονται στη Γάζα.

«Οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας» τόνισε προσθέτοντας ότι τα πυρά εξεκολουθούν να πέφτουν και να πλήττουν τον «εχθρό».
Συμπλήρωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στοχεύουν σε διοικητικά στελέχη της τρομοκρατικής Χαμάς. «Για να εξολοθρεύσουμε τον εχθρό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να εισέλθουμε στο έδαφός του με τη βία» είπε.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού αναφέρθηκε και στους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς, λέγοντας ότι πιστεύεται ότι είναι 229 ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη αποστολή αποτελεί «ύψιστη εθνική προσπάθεια». «Θα νικήσουμε» καταλήγει το μήνυμα του Χαλεβί.

Η Χαμάς ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ για τους ομήρους που κρατά, όμως το Ισραήλ «κωλυσιεργούσε», υποστήριξε εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο Άμπου Ουμπάιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε επίσης σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους μόνο εάν το Ισραήλ αποφυλακίσει τους (περίπου 5.000) Παλαιστίνιους κρατουμένους.

«Το τίμημα που θα πληρώσουν για τον μεγάλο αριθμό των ομήρων του εχθρού που είναι στα χέρια μας είναι να αδειάσουν τις φυλακές από όλους τους (Παλαιστίνιους) κρατούμενους» ανέφερε σε αυτό το μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Χαμάς, το κανάλι Αλ Ακσά.

Η Χαμάς θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει συνομιλίες για μια «μερική» συμφωνία για τους ομήρους, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr