Μεντβέντεφ απειλών

Κλιμάκωση των απειλών από  τον πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σημερινό αναπληρωτή πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας , Ντμίτρι Μεντβέντεφ προς τη Δύση, καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.

Ευθείες απειλές στη Δύση 

Με αφορμή τον θάνατο του Γκορμπατσόφ, σημείωσε ότι οι αναλυτές που ανυπομονούν να δουν μια «κατάρρευση» της Ρωσίας όπως άλλων μεγάλων δυνάμεων, με αφορμή την εισβολή της Ουκρανίας παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Επιτέθηκε παράλληλα στη Δύση, αποκαλώντας «διεστραμμένους» όσους ονειρεύονται την κατάρρευση της χώρας.

Οι δηλώσεις Μεντβέντεφ, με ανάρτησή του στο μεγαλύτερο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο έγιναν την ίδια ημέρα που έγινε γνωστό ότι ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να βρίσκεται στη Μεσόγειο, κοντά στην Ιταλία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πυρηνική δύναμη που διαθέτει η χώρα και την οποία διατήρησε ακόμη και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Παρτίδα σκάκι με τον θάνατο 

Προχωρώντας σε ευθεία απειλή προς τις χώρες της Δύσης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσθεσε :

«Αυτές οι προσπάθειες είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο». Τέλος, χαρακτήρισε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας ως «την καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας».

«Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν» έγραψε στην ανάρτησή του. «Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr