Έναν αναπάντεχο σύμμαχο στον αγώνα του να περάσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το πέρασμα στις ΑΠΕ, βρήκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο λόγος για τον CEO της τράπεζας JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους του κολοσσού της επενδυτικής τραπεζικής εμφανίστηκε να αγκαλιάζει μια ιδιαίτερα ριζοσπαστική προσέγγιση στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, πολιτικές που προωθούν πολλές χώρες στον πλανήτη.

Ο Ντάιμον, η τράπεζα του οποίου εντάχθηκε το 2021 στην Τραπεζική Συμμαχία Μηδενικών Εκπομπών, ισχυρίστηκε ότι στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προχωρεί σε απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργεί αιολικά και ηλιακά πάρκα, προκειμένου να επιταχύνει την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και να αυξηθούν οι δυνατότητες επιτυχίας στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, ο τραπεζίτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις δεν προωθούν άμεσα πιο ισχυρές πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας ότι «χρειάζονται άμεσα μεταρρυθμίσεις, ώστε οι απαραίτητες επενδύσεις να γίνουν την ώρα που πρέπει». Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013 ως το 2021 η JP Morgan Chase ήταν από τους ισχυρότερους επενδυτές στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, δίνοντας χρηματοδοτήσεις άνω των 317 δισ. δολαρίων στον κλάδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr