Αυξανόμενη Βία Μεταξύ Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη λόγω Ερωτικής Αντιζηλίας

Αυξανόμενη Βία Μεταξύ Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη λόγω Ερωτικής Αντιζηλίας

Ένα νέο επεισόδιο βίας που αφορά ανηλίκους έρχεται στο φως στη Θεσσαλονίκη, με την καταγγελία μιας 13χρονης ότι δέχτηκε επίθεση από τέσσερα κορίτσια της ηλικίας της. Η συνάντηση τους είχε οργανωθεί μέσω social media, και σύμφωνα με τη 13χρονη, το κίνητρο πίσω από την επίθεση ήταν η ερωτική αντιζηλία.

Η κοπέλα κατήγγειλε την επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστιδες την απείλησαν και την χτύπησαν. Μετά την αποχώρησή τους, η 13χρονη διαπίστωσε ότι είχαν κλέψει χρηματικό ποσό από την τσάντα της. Ακολούθως, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τα στατιστικά στοιχεία για τη βία ανάμεσα στους ανήλικους προκαλούν ανησυχία, καθώς αποδεικνύουν μία αυξανόμενη τάση παραβατικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αστυνομικές Αρχές Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 1/1/2024 έως 1/9/2024, έχουν συλληφθεί 631 ανήλικοι, με τους εξής λόγους: 100 για ξυλοδαρμούς, 127 για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, 176 σε σχέση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 19 για όπλα, 65 για κλοπή, 17 για ληστεία, 49 για σωματική βλάβη, 12 για επικίνδυνη σωματική βλάβη, 36 για σωματική βλάβη από αμέλεια και 3 για σωματική βλάβη σε αδύναμα άτομα.

Πηγή: tovima.gr