Αυξάνονται τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων με θύματα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Αυξάνονται τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων με θύματα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Αυξάνονται καθημερινά τα περιστατικά βίας που εμπλέκονται ανήλικοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών κάτω των 10 ετών. Πρόσφατο συμβάν αφορούσε έναν 4χρονο με αυτισμό, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από δύο 5χρονους. Τα παιδιά του προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ του έσπασαν τα δόντια και του δημιούργησαν κάταγμα στη γνάθο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου, Νίκος Αλεξανδρής, αναφέρθηκε στο θέμα σε συνέντευξή του. “Είναι ένα από τα πιο άσχημα περιστατικά που έχω χειριστεί, ιδίως λόγω των συνθηκών και των εμπλεκόμενων. Το παιδί πρέπει να έχει συνοδεία ακόμη και στα διαλείμματα, και αναρωτιέμαι πού ήταν εκείνη την ώρα. Το παιδί υπέστη βία κατά τη διάρκεια του διαλείμματος,” δήλωσε.

Επιπλέον, ο κ. Αλεξανδρής κατήγγειλε ότι το σχολείο προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο επικοινώνησε με τους γονείς και τους είπε ότι το παιδί έτρεξε λίγο αίμα από το στόμα, ενώ στην πραγματικότητα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον 4χρονο που είχε χάσει τα δόντια του.

“Ο σχολικός φορέας αναφέρθηκε ότι το παιδί ‘σκόνταψε και έπεσε’, ενώ υπέστη κάταγμα στη γνάθο,” πρόσθεσε ο δικηγόρος. “Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι καθόλου απλές. Το παιδί έλαβε σοβαρούς τραυματισμούς από άγριες επιθέσεις.”

Μετά το περιστατικό, το παιδί παρουσίασε έντονη αναστάτωση, αρνείται να πάει σχολείο και δεν επιθυμεί να βγει από το σπίτι. Η μητέρα του, η οποία είναι εκπαιδευτικός, προσπαθεί να βοηθήσει τον γιο της να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Πηγή: tovima.gr