«Αλλαγές στον Καιρό με Πτώση της Θερμοκρασίας και Ενίσχυση των Ανεμών»

«Αλλαγές στον Καιρό με Πτώση της Θερμοκρασίας και Ενίσχυση των Ανεμών»

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν σταδιακά, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση. Αυτή την εβδομάδα, οι ήπιες καιρικές συνθήκες θα μεταβληθούν σε πιο φθινοπωρινές. Μέχρι την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26-28 °C, με επισημότητα ότι δεν αναμένονται βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Μέχρι και την Παρασκευή, οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ από την Πέμπτη. Την Τρίτη και την Τετάρτη, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα μειωθεί στους 24°C και το Σάββατο στους 22°C.

Για την Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στην Κρήτη και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι άνεμοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με μέγιστη θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Στερεά, ο καιρός θα είναι επίσης σχεδόν αίθριος, με θερμοκρασίες που θα ποικίλλουν από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ως το μεσημέρι, με αραιές νεφώσεις να αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας στα βόρεια τους 23-25°C και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26-28°C.

Κλείνοντας, την Πέμπτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πιθανές βροχές στη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι, με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή: tovima.gr