Αλλαγή του Καιρού με Πτώση της Θερμοκρασίας και Ανομβρία Αυτή την Εβδομάδα

Αλλαγή του Καιρού με Πτώση της Θερμοκρασίας και Ανομβρία Αυτή την Εβδομάδα

Η εβδομάδα αυτή αναμένεται να χαρακτηρίζεται από ανομβρία, ξεκινώντας με ηλιοφάνεια, όμως από την Πέμπτη 17/10 θα παρατηρηθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, επισημαίνει ότι «μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με διάρκεια και με τιμές κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή».

Σήμερα Δευτέρα 14/10, οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες από τα συνηθισμένα για αυτήν την εποχή. Στην Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 28 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 26 βαθμούς.

Καθώς προχωρά η εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η επίδραση αντικυκλώνα θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο, όπου οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει μια έντονα ξηρή ατμόσφαιρα, με απουσία βροχοπτώσεων, και θα οδηγήσει στη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών από την ανατολική Ευρώπη. Έτσι, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται πιο χαμηλά, γύρω από 20-23 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με διάρκεια 3 έως 5 μποφόρ, και τοπικά έως 6 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο. Στις βόρειες περιοχές, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 23 έως 25 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές από 25 έως 28 βαθμούς.

Αττική: Καιρός σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις, άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Καιρός σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: tovima.gr