Αλβανός με εκρηκτικά συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας και ιστορικό επανειλημμένων συλληφών

Αλβανός με εκρηκτικά συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας και ιστορικό επανειλημμένων συλληφών

Δώδεκα φορές είχε συλληφθεί ο 39χρονος Αλβανός με τα εκρηκτικά στη Σωκράτους, από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της χώρας μας. Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 39χρονο και τη σύντροφό του, περνώντας τους χειροπέδες στο κέντρο της Αθήνας. Στο μισθωμένο αυτοκίνητό τους, βρέθηκε ειδική κρύπτη κάτω από το τιμόνι με πακέτα εκρηκτικών και πυροκροτητές. Σε άλλη περιοχή του οχήματος βρέθηκε πιστόλι τύπου τοκάρεφ.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και σπεύδει κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Το ζευγάρι από την Αλβανία οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας, όπου ο 39χρονος, γνώριμος των αρχών, παρέμεινε σιωπηλός, χωρίς να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των εκρηκτικών ή τις προθέσεις τους.

Ο 39χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 2008 για υποθέσεις ναρκωτικών, αποφυλακίστηκε το 2015 από τον Κορυδαλλό και έχει απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία. Οι αρχές υποπτεύονται ότι είναι μέλος ομάδας εκβιαστών και τα εκρηκτικά πιθανόν προορίζονταν για την κατασκευή βόμβας που θα τοποθετείτο σε αυτοκίνητο ή κατάστημα. Επιπλέον, ερευνάται το ενδεχόμενο να ήταν μεταφορείς όπλων και εκρηκτικών προς πελάτες.

Νωρίς το μεσημέρι, ο 39χρονος και η 33χρονη σύντροφός του οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο για ανθρώπους κατά συναυτουργία, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Το ζευγάρι πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Πηγή: tovima.gr