Αναίρεση Προστασίας Μαρτύρων στην Υπόθεση Novartis Ανοίγει Δρόμο για Δικαστικές Εξελίξεις

Αναίρεση Προστασίας Μαρτύρων στην Υπόθεση Novartis Ανοίγει Δρόμο για Δικαστικές Εξελίξεις

Η επίκουρη εισαγγελέας, Ελένη Παπαδοπούλου, που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία, εισηγήθηκε την άρση της προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι οι πολιτικοί που έχουν ενοχοποιηθεί ως δωρολήπτες από τους μάρτυρες μπορούν πλέον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη χωρίς περιορισμούς.

Η αντίδραση στον πολιτικό κόσμο δεν άργησε να έρθει, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εκφράζει την ικανοποίησή του μέσω γραπτής δήλωσης. Ο Σαμαράς τονίζει ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι καθοριστική και ανοίγει τον δρόμο για τη πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis. Έκανε λόγο για φανέρωμα των αιτίων και των πρωταγωνιστών αυτού του σκηνικού, καταλήγοντας πως “έρχεται η ώρα της αλήθειας”.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε την απόφαση μέσω ανάρτησης στο Twitter, επισημαίνοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Ανέφερε επίσης ότι η επιλογή του να εμπιστευθεί τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτεί πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν αποφασιστική, και ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η Δικαιοσύνη τελικά έλαμψε.

Πηγή: tovima.gr