Ανακάλυψη εκρηκτικών μηχανισμών και στρατιωτικού υλικού στην περιοχή των Αχαρνών

Ανακάλυψη εκρηκτικών μηχανισμών και στρατιωτικού υλικού στην περιοχή των Αχαρνών

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και άλλες επικίνδυνες συσκευές εντοπίστηκαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, σε κατοικία στην περιοχή των Αχαρνών. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε αυτήν την επιχείρηση μετά από τη σύλληψη ενός αλλοδαπού από την Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί 57 φυσίγγια, 2 χειροβομβίδες και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο άνδρας είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ σε πάρκο και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σε συγκεκριμένο σπίτι των Αχαρνών, με τη συμμετοχή δικαστικού λειτουργού. Από την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποικιλία επικίνδυνων αντικειμένων, όπως 5 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 5 χειροβομβίδες, 4.459 φυσίγγια, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, 70 γεμιστήρες και 6 σιγαστήρες, καθώς και άλλα εφόδια όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα και μαχαίρια.

Ο χώρος της έρευνας φωτογραφήθηκε και εξετάστηκε από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και τα κατασχεθέντα θα υποβληθούν σε εργαστηριακή ανάλυση. Επιπλέον, οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του άλλου ατόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση συνεχίζονται, ενώ εξετάζεται η πιθανή συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: tovima.gr