Ανακρίσεις για τον θάνατο μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Ανακρίσεις για τον θάνατο μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον θάνατο ενός μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Η υπόθεση είχε έρθει στο προσκήνιο εξαιτίας δημόσιας καταγγελίας από την οικογένεια του 38χρονου Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του παραμένουν ασαφείς, ωστόσο, μέλη του περιβάλλοντός του ισχυρίζονται ότι είχε υποστεί σοβαρό ξυλοδαρμό πριν το θάνατό του.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σημείωσε ότι ο 38χρονος βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα επειδή καταδίωκε μια γυναίκα, η οποία, τρομοκρατημένη, κάλεσε την αστυνομία. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατηγορείται για προηγούμενες πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ πρόσφατα είχε κρατηθεί λόγω προβλημάτων με τα έγγραφα του.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας ενημερώθηκε από την αρχή, δίνοντας εντολή για προανακριτική έρευνα. Αναφέρθηκε ότι κατά την προανάκριση εμφανίστηκε ήδη ιατροδικαστική έκθεση, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν κοινοποιηθεί στα αρχηγεία.

Διευκρινίσεις παρέχονται και σχετικά με την κατάσταση του θύματος πριν τη σύλληψή του, όπου φέρεται ότι είχε καταναλώσει ουσίες και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους αστυνομικούς. Το ΕΚΑΒ τον εξέτασε, διαπιστώνοντας ότι δεν χρειαζόταν νοσηλεία, και έτσι αφέθηκε στο τμήμα.

Η κ. Δημογλίδου αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για κακοποίηση από κανένα άτομο ή συγγενικό του πρόσωπο. Από την άλλη, ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, δήλωσε πως αν υπήρξε κακοποίηση, αυτή δεν προήλθε από τους αστυνομικούς, επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικοί του τμήματος επιβεβαίωσαν την τραυματισμένη κατάσταση του 38χρονου.

Πηγή: tovima.gr