Ανατροπές στον Καιρό με Αναμονή Θερμοκρασιών Υψηλότερων από το Κανονικό

Ανατροπές στον Καιρό με Αναμονή Θερμοκρασιών Υψηλότερων από το Κανονικό

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μια νέα ανατροπή στον καιρό, καθώς η θερμοκρασία δείχνει να έχει ανοδική τάση. Μετά από μια κακοκαιρία που προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και είχε ως αποτέλεσμα έναν θάνατο, αναμένεται ένα μίνι καλοκαίρι. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει ότι οι καλές καιρικές συνθήκες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, με τις θερμοκρασίες να είναι κατά 3 με 5 βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές στα βόρεια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Από την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά την επόμενη εβδομάδα. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν, οδηγώντας στην πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει τα εξής:

  • Τρίτη 08-10-2024: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, θερμοκρασία 24-29°C.
  • Τετάρτη 09-10-2024: Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν, τοπικές βροχές και ζεστός καιρός.
  • Πέμπτη 10-10-2024: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
  • Παρασκευή 11-10-2024: Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, η θερμοκρασία σταθερή.
  • Σάββατο 12-10-2024: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανές βροχές στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο, πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή: tovima.gr