Απεργία των μηχανοδηγών θα αφήσει τη χώρα χωρίς τρένα αύριο

Απεργία των μηχανοδηγών θα αφήσει τη χώρα χωρίς τρένα αύριο

Αύριο (10/10), η Ελλάδα θα παραμείνει χωρίς τρένα, καθώς οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Οι εργαζόμενοι απαιτούν βελτίωση των μέτρων ασφαλείας, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς και ολοκλήρωση στα έργα υποδομής, συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, απομάκρυνση φυσικών εμποδίων και επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό.

«Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη ΟΛΩΝ. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, διότι χωρίς αυτήν, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει […] ζητάμε την συμπαράστασή τους, ενημερώνοντας τους πως το Σωματείο μας έχει διαθέσει στην Hellenic Train, ως προσωπικό ασφαλείας, μηχανοδηγούς για την πραγματοποίηση δρομολογίων προς εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, η Hellenic Train προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας, με το επιχείρημα ότι «η πλειονότητα των αιτημάτων του σωματείου συνδέεται με αρμοδιότητες του ΟΣΕ». Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε καταθέσει και προηγούμενη προσφυγή κατά άλλης 24ωρης απεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 9/10, ενώ η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Πηγή: tovima.gr