Αποβολή από το σχολείο για την εμπλεκόμενη στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Αποβολή από το σχολείο για την εμπλεκόμενη στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

Μία από τις μαθητές που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα υπέστη οριστική αποβολή από το σχολείο της. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Δεδομένου ότι η μαθήτρια δεν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές της σε αυτό το σχολείο, θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της περιοχής.

Προβληματισμός έχει προκληθεί στους γονείς στο νέο σχολείο σχετικά με το ενδεχόμενο επανάληψης παρόμοιων περιστατικών. Η δεύτερη μαθήτρια που εμπλέκεται στην υπόθεση φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο και δεν έχει απομακρυνθεί από αυτό, παρά την ενημέρωση του πατέρα του θύματος σχετικά με το συμβάν.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος Πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την κατάσταση, σημειώνοντας ότι υπάρχει διπλή δικογραφία για την υπόθεση. «Η μία αφορά το ίδιο το περιστατικό και ταυτοποιούνται συνεχώς περισσότερα παιδιά», ανέφερε.

Επιπλέον, τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα για το ηλεκτρονικό έγκλημα, η οποία ενδέχεται να αποκαλύψει αδικήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση μηνυμάτων και φωτογραφιών των δραστών μετά το περιστατικό. Ο Καλλιακμάνης επισήμανε ότι πολλά από τα στοιχεία που circulating στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να είναι ψευδή.

Όσον αφορά τις ποινές που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι εμπλεκόμενοι του επεισοδίου, ο Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι λόγω της ηλικίας τους (14 ετών) οι ποινές δεν θα είναι αυστηρές, αλλά θα περιλαμβάνουν αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα, ενδεχομένως δε και Επίτροπο ανηλίκων. Απέναντι σε ενδεχόμενη αυστηροποίηση των ποινών για ανηλίκους, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να εστιάζουμε στη κοινωνική αρωγή.

Αξιοσημείωτο είναι πως έχει ήδη ταυτοποιηθεί και μια υπόθεση που αφορά έναν άντρα με τατουάζ, ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας και φέρεται να έχει εμπλακεί στην επίθεση. Δεδομένα από αυτόπτες μάρτυρες υποδεικνύουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για τον υποκινητή της επίθεσης, γεγονός που συνδέεται με την υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: tovima.gr