Ασφάλεια των Φοιτητών στις Εστίες Προτεραιότητα για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Ασφάλεια των Φοιτητών στις Εστίες Προτεραιότητα για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) υπογραμμίζει τη μέγιστη προτεραιότητα που δίνεται στην ασφάλεια των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες. Μετά το πρόσφατο περιστατικό πτώσης κλωβού ανελκυστήρα στη Γ’ Φοιτητική Εστία Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννα Ροκοφύλλου, ενημερώθηκε για το συμβάν και προχώρησε σε άμεσες ενέργειες.

Η έρευνα για τις αιτίες της πτώσης έχει ήδη ξεκινήσει, με την πρόθεση να αποδοθούν ευθύνες και να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί ξανά ένα παρόμοιο περιστατικό. Η Ροκοφύλλου σκοπεύει να ζητήσει τη συνδρομή ανεξάρτητου ειδικού φορέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της διαδικασίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχε αναλάβει ενεργά την επισκευή και συντήρηση των ανελκυστήρων, προκηρύσσοντας διαγωνισμό το Σεπτέμβριο του 2022, ο οποίος αποδόθηκε στην αξιόπιστη εταιρεία OTIS. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2023, και οι ανελκυστήρες πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία από την αναγνωρισμένη εταιρεία TUV Austria, με πιστοποιητικά που ισχύουν μέχρι το 2026.

Από τις 1 Αυγούστου 2023, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει διασφαλίσει τη συνεχή συντήρηση των ανελκυστήρων, μέσω συμβάσεων που προβλέπουν τακτική συντήρηση δύο φορές το μήνα από πιστοποιημένους τεχνίτες, καθώς και έκτακτες συντηρήσεις εντός 24 ωρών, εάν απαιτείται.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δήλωσε: «Η ασφάλεια των φοιτητών είναι η μέγιστη προτεραιότητά μας. Τηρούμε αυστηρά τις ρυθμίσεις νόμου και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με τους ελέγχους, την συντήρηση και τις επισκευές των εγκαταστάσεων».

Πηγή: tovima.gr