Διαμάχες και Αναζητήσεις Δικαιοσύνης από τις Οικογένειες Θυμάτων της Τραγωδίας στα Τέμπη

Διαμάχες και Αναζητήσεις Δικαιοσύνης από τις Οικογένειες Θυμάτων της Τραγωδίας στα Τέμπη

Για την κυβέρνηση και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, σημαντική κριτική ασκήθηκε από την πρόεδρο του συλλόγου των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ευρωκοινοβούλιο. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι.

Μία έντονη διαμάχη έχει προκύψει ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων σχετικά με τη συναυλία μνήμης που προγραμματίζεται για τις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, όπου η είσοδος θα κοστίσει 15 ευρώ. Ορισμένοι γονείς εκφράζουν ανησυχία για τον σκοπό συγκέντρωσης χρημάτων, και η υπόθεση πλέον έχει και δικαστική διάσταση με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε στο MEGA ότι ο στόχος όλων είναι η δικαίωση και η πραγματική δικαιοσύνη. Υποστήριξε ότι έχει συντελεστεί έγκλημα και ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία συγκάλυψη».

Περίληψη των θέσεων σχετικά με τη συναυλία ανέφερε ότι υπάρχει γενική ανησυχία και δυσαρέσκεια στις οικογένειες των θυμάτων για την κερδοσκοπική διάσταση της εκδήλωσης. Ένας από τους συμμετέχοντες, ο Νίκος Πλακιάς, ανέφερε ότι αν και κατανοεί την ανάγκη για δικαίωση, δεν συμφωνεί με τη μορφή της εκδήλωσης, προτιμώντας πιο σοβαρές προσεγγίσεις για την μνήμη των θυμάτων, αντί για μουσικές εκδηλώσεις.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος, επισήμανε ότι οι δικαστικές διαδικασίες προχωρούν και ότι αναμένονται διώξεις. Επίσης, τόνισε την ανάγκη λογοδοσίας των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η Σμαρώ Οικού, αδελφή θύματος, ανέφερε ότι το σωματείο για τα θύματα έχει κάνει επαφές με δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού για τη νομική υποστήριξη της προσπάθειας για δικαίωση.

Η διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ των συγγενών εκφράζει τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με τους τρόπους που θα έπρεπε να γίνει η μνήμη και η δικαίωση για τις πολύπλευρες ζημιές που προκλήθηκαν από τη tragedía αυτή.

Πηγή: tovima.gr