Διενέργεια Εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για Βίαιο Περιστατικό στη Γλυφάδα

Διενέργεια Εξέτασης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για Βίαιο Περιστατικό στη Γλυφάδα

Διενεργείται έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα, αναφορικά με αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα που σχετίζονται με το βίαιο περιστατικό εναντίον μιας 14χρονης στην Γλυφάδα από συνομηλίκες της. Η εντολή έχει σκοπό να διερευνηθούν μηνύματα που περιέχουν απειλητικό περιεχόμενο και προτροπές βίας κατά ανηλίκων που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του κοριτσιού.

Αναζητούνται, επίσης, οι κάτοχοι των λογαριασμών που δημοσίευσαν προσωπικά δεδομένα των εμπλεκομένων. Η έρευνα ενδέχεται να αποκαλύψει αδικήματα όπως η διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, καθώς και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στο φως περισσότερα στοιχεία που καταδεικνύουν την επιθετικότητα απέναντι στη συμμαθήτρια και την οργή των δραστριών. Τα στοιχεία αυτά σχετίζονται με γεγονότα πριν και μετά την επίθεση. Επιπλέον, παρατηρούνται χρήστες του διαδικτύου που ενθαρρύνουν άλλους να επιδράσουν με ανάλογη βιαιότητα προς τις δράστριες.

Πηγή: tovima.gr