Δικαστική Διαμάχη Με Βουλευτές Και Κασιδιάρη Για Υπόθεση Εξαπάτησης Εκλογέων

Δικαστική Διαμάχη Με Βουλευτές Και Κασιδιάρη Για Υπόθεση Εξαπάτησης Εκλογέων

Διακόπηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες», καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη, που εκδικάζεται από το Α’ Μονομελές Εφετείο, λόγω κωλύματος ενός από τους βουλευτές και ενός δικηγόρου. Η εκδίκαση είχε αναβληθεί το προηγούμενο καλοκαίρι από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, αλλά επαναπροσδιορίστηκε βάσει του νέου δικαστικού χάρτη.

Οι 11 βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων ήσαν παρόντες στο δικαστήριο, κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αντιμετωπίζει κατηγορία ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα των βουλευτών. Επίσης, ένας δικηγόρος φέρεται να έχει εμπλακεί ως συνένοχος, εξυπηρετώντας την επικοινωνία των υποψηφίων με τον έγκλειστο Κασιδιάρη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ανέφερε στην έρευνα της ότι υπάρχουν υποψίες περί παρασκηνιακής ηγεσίας του Κασιδιάρη στο κόμμα. Η υπόθεση προέκυψε μετά από δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα, επικεφαλής των «Σπαρτιατών», ο οποίος είναι μάρτυρας στην υπόθεση, σχετικές με πρακτικές μαφίας και υπόγειες διαδρομές βουλευτών με τον Κασιδιάρη.

Ο καταδικασμένος Κασιδιάρης δήλωσε στο δικαστήριο την επιθυμία του να διεξαχθεί η δίκη, χαρακτηρίζοντας την κατηγορία προσβλητική για την προσωπικότητά του. «Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια» ανέφερε, προσδιορίζοντας την ανάγκη αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψής του.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατατέθηκε αίτημα αναβολής από κάποιους κατηγορούμενους βουλευτές, λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή, αλλά το δικαστήριο, σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την αναβολή και προγραμμάτισε την επόμενη δικάσιμο για το τέλος Οκτωβρίου.

Πηγή: tovima.gr