Δίκη του Πατέρα Αντωνίου και οι Κατηγορίες για Κακοποιήσεις σε Παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Δίκη του Πατέρα Αντωνίου και οι Κατηγορίες για Κακοποιήσεις σε Παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος μαζί με επτά πρώην συνεργάτες της «Κιβωτού του κόσμου», αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες μετά από καταγγελίες για σωματικές τιμωρίες και απειλές κατά των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, απευθυνόμενος στους δικαστές, υποστήριξε ότι κάποιοι προσπαθούν να καταστρέψουν το έργο του και αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες, ο πατέρας Αντώνιος δήλωσε: «Πιστεύω ότι τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από κάποιους για να κάνουν αυτές τις καταγγελίες. Εγώ τους συγχωρώ, γιατί τα έχω μεγαλώσει, έχω κοπιάσει και έχω δώσει το είναι μου. Σωσαμε επανειλημμένως τα παιδιά από φυλακές και βοηθήσαμε να σταθούν σε υγιείς βάσεις». Κατά την απολογία του, περιέγραψε με λεπτομέρειες την ίδρυση της «Κιβωτού του Κόσμου», τονίζοντας την επιθυμία του να βοηθήσει παραβατικά παιδιά στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου παρατήρησε αρκετές άσχετες συμπεριφορές τους.

«Υπήρχαν παιδιά που δεν πήγαιναν στο σχολείο και παρατηρούσα ότι αποτελούσαν στόχους επιρροής από κακές παρέες», εξήγησε. Μετά την παρατήρηση αυτή, αποφάσισε να δημιουργήσει αθλητικά τμήματα και να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον. Σκοπός του ήταν να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν, να συγχωρέσουν και να αποκτήσουν δεξιότητες.

Στην απολογία του, υπογράμμισε: «Οι καταγγελίες για εξαντλητικές εργασίες είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Όλα αυτά έρχονται κόντρα στις αξίες μου ως ιερέα και ως άνθρωπο και στις αξίες της Κιβωτού». Η διαδικασία της απολογίας συνεχίζεται με ερωτήσεις από το δικαστήριο, καθώς οι δικαστές ετοιμάζονται να εκδώσουν την ετυμηγορία τους.

Πηγή: tovima.gr