Δολοφονία στην Κυψέλη από δύο αδέλφια με κίνητρο την εκδίκηση για κακοποίηση

Δολοφονία στην Κυψέλη από δύο αδέλφια με κίνητρο την εκδίκηση για κακοποίηση

Δύο αδέρφια, ηλικίας 17 και 19 ετών, στην Κυψέλη κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον 28χρονο ξάδερφό τους, ισχυριζόμενα ότι είχαν υποστεί κακοποίηση από αυτόν όταν ήταν ακόμη παιδιά. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, η αστυνομία συγκέντρωσε πληροφορίες κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία, που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Χανίων. Υπάρχουν αποδείξεις ότι το θύμα είχε προειδοποιηθεί να μην επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αλβανία, καθώς η οικογένειά του ανησυχούσε για πιθανές εκδικητικές ενέργειες από τα δύο αδέλφια, τα οποία του είχαν αποδώσει κατηγορίες κακοποίησης 12 χρόνια πριν.

Όταν ο 28χρονος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, αυτό φαίνεται να προκάλεσε θυμό στα αδέλφια, τα οποία ακολούθως σχεδίασαν την επίθεση. Αφότου ενημέρωσαν τον πατέρα τους, ο οποίος επικοινώνησε με τον 28χρονο, φέρεται να τον άκουσε να παραδέχεται την κακοποίηση. Τα δύο αδέλφια παρέσυραν το θύμα στην Κυψέλη, όπου τον μαχαίρωσαν αρκετές φορές. Η μανία τους για εκδίκηση ήταν τόσο μεγάλη που δεν του άφησαν καμία ευκαιρία να ξεφύγει.

Μετά την πράξη τους, οι δράστες πέταξαν τα ματωμένα μαχαίρια σε ένα χαλασμένο ψυγείο και επέστρεψαν σπίτι τους, όπου ενημέρωσαν τη μητέρα τους. Ο 28χρονος, αιμόφυρτος, ζητούσε βοήθεια στην Πατησίων, όπου και εντοπίστηκε από περιπολικό της τροχαίας. Παρά τις προσπάθειες να τον μεταφέρουν στον Ευαγγελισμό, κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα.

Οι γονείς των αδελφών κατέθεσαν στην αστυνομία, με τη μητέρα τους να τους συνοδεύει στο τμήμα ασφαλείας για να παραδοθούν. Ο πατέρας τους επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των παιδιών του. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να σημειώσει πως η υπόθεση θα εξελιχθεί στο δικαστήριο, καθώς οι γιοι του αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αν και η πράξη τους φαίνεται να προήλθε από την επιρροή της σειράς “Τα τέρατα” του Netflix, όπου καταγράφονται οι φρικτές δολοφονίες των γονιών των αδελφών Μενέντεζ, η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει το πολύπλοκο ψυχολογικό υπόβαθρο που μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις ατόμων που έχουν βιώσει σοβαρά τραύματα στην παιδική τους ηλικία.

Πηγή: tovima.gr