Δωρεάν Μαστογραφίες για Γυναίκες Κατοίκους του Δήμου Αθηναίων τον Οκτώβριο

Δωρεάν Μαστογραφίες για Γυναίκες Κατοίκους του Δήμου Αθηναίων τον Οκτώβριο

Ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο για τις γυναίκες κατοίκους και δημότες της Αθήνας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης στην υγεία. Ο μαστογραφικός έλεγχος, που θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, δεδομένου ότι η τακτική προληπτική εξέταση μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα από την ασθένεια κατά 30%.

Η διαδικασία του δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου θα πραγματοποιείται στο κτίριο του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», που βρίσκεται στην Τίρυνθος 2, στα Άνω Πατήσια, από τις 09:00 έως τις 14:00 κατά τις εξής ημερομηνίες: Δευτέρα 21, Τρίτη 22, Τετάρτη 23 και Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024. Οι γυναίκες μπορούν να κλείνουν ραντεβού με σειρά προτεραιότητας στο 5ο Δημοτικό Ιατρείο – Άνω Πατήσια, στη διεύθυνση Σαρανταπόρου 4, καλώντας στο τηλέφωνο 210 2015510 -11 (εσωτ. 119-120).

Ορισμένες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον μαστογραφικό έλεγχο περιλαμβάνουν: οι ενδιαφερόμενες να είναι γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών που κατοικούν ή είναι δημότες του Δήμου Αθηναίων. Δεν πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες και να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό. Επίσης, αυτές πρέπει να μην είναι σε έμμηνο ρύση (τουλάχιστον 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά), να προσκομίζουν το ΑΜΚΑ τους και προηγούμενη μαστογραφία (αν υπάρχει), καθώς και έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητά τους και τη διεύθυνση κατοικίας.

Πηγή: tovima.gr