Εκδήλωση μνήμης και δικαίωσης στο Καλλιμάρμαρο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Εκδήλωση μνήμης και δικαίωσης στο Καλλιμάρμαρο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Στο Καλλιμάρμαρο, χθες (11/10), συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 40.000 άτομα για να συμμετάσχουν σε μια αφιερωματική συναυλία στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Οι συγγενείς ενώθηκαν στον πόνο και την απουσία τους, καλώντας τους παρευρισκόμενους να γίνουν η φωνή των αδικοχαμένων.

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης, ενός εκ των 57 θυμάτων, ανέβηκε στη σκηνή και απηύθυνε μια συγκινητική ομιλία. «Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και μέχρι τους ουρανούς που είστε δίπλα μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους καλλιτέχνες και όσους εργάστηκαν με πολύ κόπο και πάθος για αυτή τη σημερινή, μοναδική εκδήλωση μνήμης», τόνισε. Είπε ακόμα: «Ποτέ ξανά», αναφερόμενη στην ανάγκη για δικαιοσύνη, καθώς το γεγονός που στέρησε τις ζωές τόσο πολλών ανθρώπων συνεχίζει να παραμένει ελεύθερο.

Μετά την ομιλία της, ο Σωκράτης Μάλαμας κάλεσε τη Μαρία Καρυστιανού στη σκηνή προτού αρχίσει να τραγουδά. «Σήμερα όλη η Ελλάδα τραγουδάει τόσο δυνατά, που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς» είπε, προσθέτοντας ότι η αγκαλιά της χώρας για τα θύματα θα παραμείνει πάντα ανοιχτή μέχρι την ολοκλήρωση της δικαίωσης.

Η Μαρία Καρυστιανού, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, παρέμεινε περήφανη και αγωνίστρια για τη μνήμη του παιδιού της και όλων των θυμάτων της τραγωδίας.

Πηγή: tovima.gr