Εκφοβισμός με φαλτσέτα σε σχολείο της Ερμιόνης οδηγεί σε δικαστική διαμάχη

Εκφοβισμός με φαλτσέτα σε σχολείο της Ερμιόνης οδηγεί σε δικαστική διαμάχη

Η υπόθεση του εκφοβισμού με χρήση φαλτσέτας σε σχολείο της Ερμιόνης έχει πλέον μεταφερθεί στα δικαστήρια του Ναυπλίου. Οι δύο 17χρονοι κατηγορούμενοι φέρονται να τρομοκράτησαν έναν 12χρονο μαθητή της πρώτης γυμνασίου, ξυρίζοντάς του το μουστάκι με την φαλτσέτα που είχε μαζί του. Σήμερα καταθέτουν μάρτυρες που υποστηρίζουν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι ετοιμάζονται και οι ίδιοι να απολογηθούν.

Ο 12χρονος μάρτυρας, που υπήρξε θύμα του περιστατικού, περιγράφει την εμπειρία του στον εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι η ενέργειά τους έγινε με τη συναίνεση του αγοριού, ισχυριζόμενοι ότι ο 12χρονος ζήτησε να του κάνουν δύο γραμμές και να του ξυρίσουν το μουστάκι. Οι ισχυρισμοί τους ενοχλούν την πλευρά του θύματος, ενώ οι συμμαθητές τους παρέχουν στήριξη.

Μια δεύτερη καταγγελία έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά το αρχικό περιστατικό. Ένας άλλος 12χρονος μαθητής αποφάσισε να αποκαλύψει στους γονείς του παρόμοια εμπειρία εκφοβισμού. Μαζί προχώρησαν σε καταγγελία στις αρχές, επισημαίνοντας ότι υπήρξε και σε αυτήν την περίπτωση χρήση φαλτσέτας. Η μητέρα του δεύτερου 12χρονου εξέφρασε την ανησυχία της για το πώς να προστατεύσει το παιδί της σε ένα σχολικό περιβάλλον που φαίνεται να είναι επικίνδυνο.

Ο πατέρας του δεύτερου θύματος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, αναφέροντας ότι το παιδί του περικυκλώθηκε από πέντε άλλους μαθητές κατά την επιστροφή του από το κυλικείο. Οι γονείς των δύο 12χρονων μαθητών είναι ανήσυχοι για την ασφάλεια των παιδιών τους στο σχολείο και για τον τρόπο που θα μπορέσουν να τα προστατεύσουν από τέτοιες καταστάσεις.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται να εξελίσσεται νομικά, με τον εισαγγελέα να ελέγχει και την δεύτερη καταγγελία που αφορά τη χρήση φαλτσέτας. Πηγή: tovima.gr