Έκτακτη Επιδείνωση Καιρού Με Ικανές Βροχές Και Θυελλώδεις Άνεμους Στην Ελλάδα

Έκτακτη Επιδείνωση Καιρού Με Ικανές Βροχές Και Θυελλώδεις Άνεμους Στην Ελλάδα

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ και επικαιροποιήθηκε σήμερα. Οι καιρικές συνθήκες θα αρχίσουν να αλλάζουν από σήμερα με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια, και άνεμους ασθενείς που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, φτάνοντας τους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ, αρχικά στο Ιόνιο και έπειτα στο Αιγαίο.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, με την Κυριακή 29/09 να φέρνει ψυχρές αέριες μάζες που θα επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και στη συνέχεια την υπόλοιπη Ελλάδα τη Δευτέρα 30/09. Ενδεικτικά, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να πέσει από 33-34 °C το Σάββατο σε 25-27 °C τη Δευτέρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις περιφέρειες να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των έντονων καιρικών φαινομένων. Συνιστά επίσης στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Ιδιαίτερα, στις περιοχές με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πολίτες καλούνται να ασφαλίσουν αντικείμενα από την πιθανότητα πρόκλησης ζημιών, να διασφαλίσουν ότι τα λούκια και οι υδρορροές δεν είναι φραγμένα, να αποφεύγουν διαβάσεις χειμάρρων, και να είναι προσεκτικοί σε εξωτερικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις με εκδήλωση τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενισχυόμενοι σε 7 με 8 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Πηγή: tovima.gr