Εκτεταμένη Αστυνομική Επιχείρηση στην Αχαρνών για την Καταπολέμηση της Εγκληματικότητας

Εκτεταμένη Αστυνομική Επιχείρηση στην Αχαρνών για την Καταπολέμηση της Εγκληματικότητας

Εκτεταμένες επιχειρησιακές δράσεις της αστυνομίας προγραμματίζονται για να περιορίσουν την εγκληματικότητα σε περιοχές με έντονη παραβατικότητα. Ο στόχος είναι η συνεχιζόμενη καταπολέμηση αυτών των φαινομένων με αμείωτη ένταση.

Χθες, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Δήμο Αχαρνών, στη Δυτική Αττική, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες διευθύνσεις, καθώς και ειδικές μονάδες όπως Ε.Κ.Α.Μ. και Ο.Π.Κ.Ε. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ελέγχθηκαν 88 οχήματα και 128 άτομα. Συνολικά, 14 άτομα προσήχθησαν και 12 συνελήφθησαν για διάφορες παραβάσεις του νόμου, όπως η παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ρευματοκλοπές.

Επιπλέον, έγιναν 4 έρευνες σε κατοικίες, όπου κατασχέθηκαν 12,4 γραμμάρια ηρωίνης, επιδαπέδια ηχεία, κάμερες και το ποσό των 2.380 ευρώ. Στο πλαίσιο των ελέγχων, βεβαιώθηκαν 67 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ακινητοποιήθηκαν 5 οχήματα και αφαιρέθηκαν άδειες ικανότητας οδήγησης και κυκλοφορίας.

Παράλληλα, διεξήχθη άλλη αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας. Σε αυτήν την επιχείρηση ελέγχθηκαν 7 οχήματα και 45 άτομα, 33 από τα οποία προσήχθησαν, ενώ 5 συνελήφθησαν για παραβάσεις που αφορούν ναρκωτικά και αλλοδαπούς.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τις στοχευμένες δράσεις της, εστιάζοντας στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Πηγή: tovima.gr