Επανεξέταση της Σχολικής Ποδιάς Δημιουργεί Διχασμό στους Γονείς

Επανεξέταση της Σχολικής Ποδιάς Δημιουργεί Διχασμό στους Γονείς

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το ζήτημα της σχολικής ποδιάς σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Ο Σύλλογος Γονέων έχει προτείνει την επαναφορά των σχολικών ποδιών, όπως αποκάλυψε το Live News. Οι γονείς των μαθητών διχάστηκαν σχετικά, με μερικούς να υποστηρίζουν την πρόταση, λέγοντας ότι «είναι πολύ καλή ιδέα», ενώ άλλοι θεωρούν πως τέτοιες πρακτικές είναι αναχρονιστικές και θυμίζουν εποχές χούντας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου έλαβαν ένα έγγραφο, το οποίο ζητά τη γνώμη τους σχετικά με την πιθανότητα απόκτησης σχολικής στολής. Σύμφωνα με την Ιωάννα Ρουμελιώτη, Γραμματέα του Συλλόγου, η στολή θα είναι απλή και σύγχρονη, με φουτεράκι και φόρμα, κι όχι κάτι παλαιού τύπου. «Είμαστε στη διαδικασία να ρωτήσουμε τους γονείς αν επιθυμούν αυτή την επιλογή. Δεν είναι υποχρεωτικό», ανέφερε.

Οι υποστηρικτές της πρότασης επικαλούνται το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η εξάλειψη των ανισοτήτων που μπορεί να προκύπτουν από τις επιλογές ρούχων των μαθητών, καθώς κάποια παιδιά μπορεί να νιώθουν μειονεκτικά εάν δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβές μάρκες. Αντίθετα, άλλοι γονείς, ανησυχώντας για τον αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών, προειδοποιούν ότι ενδέχεται να προκύψει μπούλινγκ.

Η υποχρεωτική χρήση της σχολικής ποδιάς κατάργηθηκε το 1982 και δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την προαιρετική χρήση της, υπό την προϋπόθεση ότι δεν επιβάλλεται στα παιδιά. Για τον λόγο αυτό, αρκετοί γονείς πιστεύουν ότι μπορούν να ντύσουν τα παιδιά τους όπως επιθυμούν. Ωστόσο, οι σχετικές διαδικασίες για την εφαρμογή της πρότασης είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, καθώς οι γονείς μελετούν πόσοι είναι σύμφωνοι πριν προχωρήσουν σε παραγγελία ρούχων.

Πηγή: tovima.gr