Επεισόδια και βία κατά τη διάρκεια της πορείας υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα

Επεισόδια και βία κατά τη διάρκεια της πορείας υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα

Η ειρηνική διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης μετατράπηκε σε πεδίο συγκρούσεων κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ. Τα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια ομάδα διαδηλωτών εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΜΑΤ με πέτρες και ναυτικές φωτοβολίδες, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Πανόρμου. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο δείχνει έναν αστυνομικό να σπ pushes an εργαζόμενη να διαμαρτύρεται για τις βίαιες προσαγωγές. Διαδηλωτές παρενέβησαν για να την υπερασπιστούν, ενώ άλλος αστυνομικός αντέτεινε με κλωτσιές. Ένας συνάδελφος του αστυνομικού φαίνεται να προσπαθεί να τον συγκρατήσει.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε στο MEGA ότι έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό. “Δεν είναι αποδεκτή τέτοια συμπεριφορά και οι συνάδελφοί του που επιχείρησαν να τον συνετίσουν έκαναν το σωστό. Έχουμε παρακολουθήσει πολλά παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν και δεν γνωρίζουμε πάντα τα αίτια τους”, ανέφερε. Στο πλαίσιο των επεισοδίων, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 10 ατόμων για απόπειρα σωματικής βλάβης.

Πηγή: tovima.gr