Επίθεση σε διεμφυλική από οδηγό ταξί στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση σε διεμφυλική από οδηγό ταξί στο κέντρο της Αθήνας

Διεμφυλική γυναίκα υπήρξε θύμα άγριας επίθεσης το πρωί της περασμένης Πέμπτης 26/9 στο κέντρο της Αθήνας. Το γεγονός έγινε γνωστό όταν κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε την Αστυνομία, προκαλώντας την παρέμβαση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η 33χρονη, που κατάγεται από τη Βραζιλία, βρισκόταν σε ταξί με τον φίλο της, όταν ο 55χρονος οδηγός, ο οποίος έχει αλβανική καταγωγή, άρχισε να τους επιτίθεται. Μετά από μια συνομιλία που είχαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο οδηγός σταμάτησε το ταξί και τους εξανάγκασε να αποβιβαστούν. Στη συνέχεια, άρχισε να τους χτυπά με γροθιές, στο πρόσωπο και στο σώμα.

Καθώς η 33χρονη προσπαθούσε να ξεφύγει από τον δράστη, έπεσε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί όταν αυτή έσπασε. Ένας υπάλληλος της καθαριότητας, που witnessed το περιστατικό, αποφάσισε να καλέσει το ΕΚΑΒ.

Η Αστυνομία, μέσω βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, κατάφερε να εντοπίσει τις πινακίδες του ταξί και να προχωρήσει στη σύλληψη του 55χρονου. Για τον δράστη σχηματίστηκε δικογραφία, και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Τώρα ερευνάται η πιθανότητα η επίθεση να είχε ρατσιστικά κίνητρα ή αν οι επιβάτες δεν πλήρωσαν τη διαδρομή, γεγονός που ενδεχομένως προκαλέσει τη βία.

Πηγή: tovima.gr