Εξάρθρωση Εγκληματικής Συμμορίας Διάρρηξης στην Αττική

Εξάρθρωση Εγκληματικής Συμμορίας Διάρρηξης στην Αττική

Η Ασφάλεια προχώρησε στη σύλληψη 14 μελών μιας εγκληματικής συμμορίας που ενέχεται σε κλοπές από κατοικίες στην Αττική. Η δράση της συμμορίας έχει επιφέρει οικονομικό κέρδος ύψους 367.125 ευρώ. Σημαντικό είναι ότι δύο από τους συλληφθέντες βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ έχουν σχηματιστεί κατηγορίες για διάφορα αδικήματα, που περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή τους σε συμμορίες, διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, καθώς και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν με διαφοροποιημένη σύνθεση, εστιάζοντας κυρίως στην Ηλιούπολη. Ακολουθούσαν μια προσεκτική μεθοδολογία σχεδίασης, παρακολουθώντας τα υποψήφια θύματα για να επιβεβαιώσουν την απουσία τους, πριν προχωρήσουν σε κλοπές. Χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, με κάποιες ομάδες να δρουν ως “ενδιάμεσοι” για να διευκολύνουν τη δράση τους και να αποφεύγουν τις αρχές.

Από τις έρευνες που διεξήχθησαν, έχουν εξιχνιαστεί 121 κλοπές, από τις οποίες 92 προέρχονται από την περιοχή της Ηλιούπολης, ενώ οι υπόλοιπες καταγράφονται σε περιοχές όπως ο Άλιμος, η Γλυφάδα και ο Πειραιάς. Μέσα στην επιχείρηση των αρχών, συνελήφθησαν επιπλέον 9 άτομα για αδικήματα όπως η απείθεια και η εξύβριση.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κλοπιμαία, συμπεριλαμβανομένων 39 κινητών τηλεφώνων, 6 όπλων, 287 φυσιγγίων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων και άλλων τιμαλφών.

Οι δράστες φαίνεται να έχουν πλούσιο ποινικό ιστορικό και εμπειρία στις διαρρήξεις, που περιλάμβανε την παραβίαση αλουμινένιων πορτών και μπαλκονόπορτων. Η επιτυχής εξάρθρωση της συμμορίας αναδεικνύει τη σπουδαιότητα των συντονισμένων επιχειρήσεων της αστυνομίας κατά της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Πηγή: tovima.gr