Φωτιά στην Κορινθία: Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι

Φωτιά στην Κορινθία: Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι

Δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ξυλοκάστρου, Κορινθίας. Αποφάσισαν να βοηθήσουν έναν φίλο τους που είχε πάει στη στάνη του, αλλά τα ίχνη τους χάθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Τελικά, οι πυροσβέστες τους εντόπισαν αργότερα απανθρακωμένους.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης επίσης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, που εξακολουθούν να καίνε διάσπαρτες εστίες στην περιοχή. Πάρα πολλοί πυροσβέστες, συγκεκριμένα 350 με 15 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενώ από αέρος επιβοηθούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Έχουν ήδη αναφερθεί ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου, αλλά οι ακριβείς επιπτώσεις θα γίνουν γνωστές μόνο μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων, εστάλη μήνυμα μέσω του 112, καλώντας τους κατοίκους του Πύργου Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Λυγιά. Συναφώς, στέλνονται διαδοχικά μηνύματα με οδηγίες για εκκενώσεις.

Σήμερα, όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά. Η απόφαση ειλημμένη από τις αρχές προτεραιοποιεί την ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Πηγή: tovima.gr