Φωτιά στην Κορινθία Σε Εξέλιξη Με Ενισχυμένες Πυροσβεστικές Δυνάμεις

Φωτιά στην Κορινθία Σε Εξέλιξη Με Ενισχυμένες Πυροσβεστικές Δυνάμεις

Σε δασική περιοχή στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, εκδηλώθηκε φωτιά σήμερα το πρωί, γύρω στις 10:51. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η φωτιά αντιμετωπίζεται σε δυσπρόσιτο σημείο και οι συνθήκες επιδεινώνονται από ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή με ριπές εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, οι αρμόδιες αρχές έχουν αναπτύξει 208 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρους ομάδες, 59 οχήματα, 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για τον εναέριο συντονισμό. Επίσης, συμβάλλουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και μηχανήματα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Άμυνας.

Για την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, έχουν σταλεί τρία προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112. Το τελευταίο μήνυμα στάλθηκε στις 17:45, καλώντας σε προληπτική απομάκρυνση από το χωριό Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά. Νωρίτερα, στις 17:25, εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς Ζάχολη, ενώ στις 17:04, υπήρξε προειδοποίηση για ετοιμότητα στην περιοχή των Ροζενών.

Πηγή: tovima.gr