Φωτιές στην Ηλεία: Επιχείρηση κατάσβεσης με μεγάλες δυνάμεις και κινδύνους για κατοικημένες περιοχές

Φωτιές στην Ηλεία: Επιχείρηση κατάσβεσης με μεγάλες δυνάμεις και κινδύνους για κατοικημένες περιοχές

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου στην Ηλεία, συγκεκριμένα στην περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας. Νωρίτερα, ένα νέο μέτωπο αναφέρθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου. Συγκεκριμένα, η αρχική φωτιά εμφανίζει μεγάλη έκταση και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την κατάσβεση από τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, τόνισε ότι το μέτωπο της φωτιάς προχωρά προς την περιοχή Χάβαρι, έχοντας αυξήσει τον κίνδυνο για κοντινές κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε αμέσως όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας για να υποστηρίξει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στο Γεράκι κατευθύνθηκαν 60 πυροσβέστες με τρεις πεζοπόρες ομάδες και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συμμετέχουν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Από την άλλη πλευρά, στο δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Πανόπουλου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία πεζοπόρο ομάδα, 10 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε μήνυμα 112 για τους κατοίκους της Ηλείας, προειδοποιώντας τους να απομακρυνθούν από τις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα και να κατευθυνθούν προς την Αμαλιάδα. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για την ασφάλειά τους.

Πηγή: tovima.gr