Φθινοπωρινή Ψύχρα και Επικείμενη Θερμοκρασιακή Αύξηση στην Ελλάδα

Φθινοπωρινή Ψύχρα και Επικείμενη Θερμοκρασιακή Αύξηση στην Ελλάδα

Ο καιρός αναμένεται να ψυχράνει περαιτέρω το προσεχές Σαββατοκύριακο, προσδιορίζοντας μια αίσθηση «βαθιού φθινοπώρου» καθώς πλησιάζουμε το τέλος του μήνα και την αρχή του χειμώνα. Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα παρατηρηθούν σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στα ορεινά, οι βροχές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν κυρίως τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ορισμένα ορεινά τμήματα ενδέχεται να υπάρξουν και «πασπάλες χιονιού».

Παρά την πτώση της θερμοκρασίας που αναμένεται, ο καιρός θα δείξει σημάδια βελτίωσης καθώς πλησιάζουμε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται κοντά στα κανονικά επίπεδα. Ωστόσο, η πρόγνωση για βροχές δεν δείχνει αισιόδοξη.

Όπως επισημαίνει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι βοριάδες θα επικρατούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί τις επόμενες μέρες, με τις βροχές να παραμένουν γενικά περιορισμένες.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της ΕΜΥ, αναφέρει ότι παραμένουμε σε κατάσταση ανομβρίας, υπογραμμίζοντας την έλλειψη βροχοπτώσεων.

Με αυτήν την πρόγνωση, θυμίζουμε στους πολίτες ότι η θέρμανση θα είναι απαραίτητη, κυρίως στις βόρειες ορεινές περιοχές, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι ακόμα και αρνητικές.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια κλείνει με ευχές για ένα καλό Σαββατοκύριακο.

Πηγή: tovima.gr