Η Ανθρωπιά και οι Μεταθέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η Ανθρωπιά και οι Μεταθέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

«Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας ενημερώσω για ένα αίτημα μίας υπαλλήλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία επιθυμεί να μετατεθεί επειγόντως από την Αττική σε Δικαστήριο της Βόρειας Ελλάδας», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής στον Υπουργό Δικαιοσύνης. «Ποιο είναι το κατεπείγον;», ρώτησε ο Υπουργός. Ο Γενικός Διευθυντής απάντησε: «Η υπάλληλος έχει έντεκα (11) παιδιά, ο σύζυγός της βρίσκεται ήδη με τα μισά από αυτά στη Μακεδονία, ενώ η κανονική διαδικασία μεταθέσεων φαίνεται ότι καθυστερεί. Μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις υπηρεσιακής ανάγκης μπορεί να υπογραφεί τέτοια μετακίνηση. Διαφορετικά, θα είναι αναγκασμένη να πάρει άδεια χωρίς αποδοχές, περιμένοντας την κανονική της μετάθεση».

«Και πώς θα ζουν έντεκα παιδιά χωρίς το μισθό της;» αναρωτήθηκε ο κ. Φλωρίδης, και ζήτησε από τον Διευθυντή να ετοιμάσει άμεσα την απόφαση μετακίνησης της υπαλλήλου. «Η οικογένεια αποτελεί θεμέλιο της κοινωνίας και πρέπει να διασφαλίσουμε τη στήριξή της, όπως ορίζει το άρθρο 21 του Συντάγματος», δήλωσε.

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της απόφασης, η γραμματέας του υπουργού τον ενημέρωσε ότι μία κυρία, με τον αδερφό της, είχε έρθει για να τον ευχαριστήσει προσωπικά. Ήταν η υπάλληλος με τα έντεκα παιδιά, η οποία του προσέφερε μια μικρή εικόνα της Παναγίας από μια Μονή του Αγίου Όρους. Ο κ. Φλωρίδης ζήτησε να βγάλουν μια φωτογραφία, η οποία προοριζόταν μόνο για το προσωπικό του αρχείο, ώστε να θυμάται τη σημαντική αυτή στιγμή.

Αργότερα, έλαβε ένα μήνυμα από έναν άλλο αδερφό της υπαλλήλου, που του ζητούσε ευγενικά να τους στείλει τη φωτογραφία. Ο Υπουργός το έκανε, και σχεδόν αμέσως έλαβε ένα ευχαριστήριο μήνυμα. Σε αυτό, ο αδερφός που συνόδευε την υπάλληλο ενημέρωνε ότι έχει έξι (6) παιδιά και ότι άλλος αδερφός του έχει επτά (7) παιδιά. Έτσι, συνειδητοποίησε ότι συνολικά στηρίζουν δεκατρία (13) αδέρφια, και ότι ο περήφανος πατέρας των μετράει ενενήντα τέσσερα (94) εγγόνια. Το μήνυμα κατέληγε ότι η οικογένεια αυτή πιθανόν να είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με όλα τα μέλη της να συνυπάρχουν από τότε που υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία.

Ο κ. Φλωρίδης ευχήθηκε να είναι όλοι ευτυχισμένοι.

Πηγή: tovima.gr