Η Άρση της Δικαστικής Προστασίας στους Μάρτυρες της Υπόθεσης Novartis και οι Επιπτώσεις για τους Ενοχοποιηθέντες Πολιτικούς

Η Άρση της Δικαστικής Προστασίας στους Μάρτυρες της Υπόθεσης Novartis και οι Επιπτώσεις για τους Ενοχοποιηθέντες Πολιτικούς

Αίρεται από την Οικονομική Εισαγγελία μετά από χρόνια το καθεστώς δικαστικής προστασίας για δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, σε συνδυασμό με τις επίμονες αιτήσεις των πολιτικών που είχαν ενοχοποιηθεί. Βάσει δικαστικών πηγών, η εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου εξετάστηκε και εγκρίθηκε από την Οικονομική Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου, η οποία αποφάσισε να άρει την προστασία και να αναστείλει την προστασία από ποινικές διώξεις.

Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, γνωστοί με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αποτελούν πλέον στόχους των πολιτικών που είχαν ενοχοποιηθεί μέσω των καταθέσεών τους. Μετά από αυτήν την σοβαρή εξέλιξη, πολιτικοί όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, είναι πιθανό να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους, επιδιώκοντας την ποινική τους δικαίωση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας έχει ήδη αποχαρακτηριστεί και δεν απολαμβάνει πλέον προστασία. Επιπλέον, οι καταθέσεις των προστατευομένων, που συνέδεσαν σημαντικούς πολιτικούς με τα μαύρα ταμεία της Novartis, δεν επιβεβαιώθηκαν από κανένα άλλο στοιχείο μετά από πολυάριθμες δικαστικές έρευνες, εκθέτοντας σοβαρά τους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες που ακολούθησαν.

Πηγή: tovima.gr