Η Δευτέρα του Θανασάκη και η Δυσκολία του Έρωτα

Η Δευτέρα του Θανασάκη και η Δυσκολία του Έρωτα

Ο Αρκάς επιλέγει να προσφέρει μια δόση χιούμορ σε μια απαιτητική Δευτέρα, δείχνοντας τις προκλήσεις που φέρνει η αρχή της εβδομάδας. Σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, ο γνωστός σκιτσογράφος μέσα από ένα διασκεδαστικό διάλογο μεταξύ του Θανασάκη και της Χρυσάνθης αναδεικνύει μια διαφορετική πλευρά της Δευτέρας, που ίσως πολλοί δεν έχουμε υπόψη μας.

Η σκηνή διαδραματίζεται σε μια σχολική καρέκλα, όπου ο Θανασάκης φαίνεται κουρασμένος και αγουροξυπνημένος, ενώ η Χρυσάνθη αποπνέει ρομαντισμό και του λέει: «γλυκό μου πιθηκάκι, μου ‘λειψες πολύ το Σαββατοκύριακο». Ωστόσο, ο Θανασάκης, ο οποίος έχει ερωτευτεί τη Σίσσυ εδώ και καιρό, δεν καταφέρνει να αντιληφθεί την εκδήλωση της αγάπης της συμμαθήτριάς του. Αντί να συμμετάσχει στη ρομαντική ατμόσφαιρα, απαντά με απογοήτευση: «Θεέ μου, φόσο μισώ τις Δευτέρες!».

Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση, ο Αρκάς καταφέρνει να εικονογραφήσει τον αγώνα που βιώνουμε σε αυτές τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, κάνοντας μας να χαμογελάσουμε για τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα που απορρέουν από την επιστροφή στην καθημερινότητα. Πηγή: tovima.gr