Η Επιστροφή του Γεράσιμου στη Ελλάδα και η Συνεχιζόμενη Μάχη του για Ζωή

Η Επιστροφή του Γεράσιμου στη Ελλάδα και η Συνεχιζόμενη Μάχη του για Ζωή

Ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr, ο 22χρονος Βολιώτης φοιτητής έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της αποκατάστασής του σε εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστώνη, όπου είχε μεταφερθεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο του 2023, συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό και τη μητέρα του.

Η μητέρα του Γεράσιμου, σε πρόσφατη δήλωσή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, ανέφερε: «Εδώ και έναν χρόνο ο Γεράσιμος δίνει γενναίο αγώνα για τη ζωή του. Δεν νοείται κάτι άλλο από το να είμαι δίπλα του απερίσπαστη, ανεπηρέαστη». Επισήμανε επίσης την αγωνία της για την κατάσταση του γιου της, ο οποίος παραμένει σε κώμα από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν εκσφενδονίστηκε από την μοιραία αμαξοστοιχία. Η πρόγνωση για την υγεία του είναι φτωχή και οι γιατροί δεν έχουν μπορέσει να τον ξυπνήσουν.

Η μητέρα του Γεράσιμου τόνισε την ανάγκη για δικαιοσύνη, λέγοντας πως «η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας. Ακόμα δεν μπορώ να αντικρίσω την εικόνα με τα δύο βαγόνια σε ορθή γωνία». Τελικά, εξέφρασε την ελπίδα και την πίστη της ότι ο γιος της θα αποκριθεί στον αγώνα που δίνει, καθώς έχει ήδη κερδίσει πολλές μάχες.

Η κατάσταση του Γεράσιμου συνεχίζει να είναι κρίσιμη και η διαδικασία της νοσηλείας του θα συνεχιστεί σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, όπου θα υποστηριχθεί με ειδικά μηχανήματα. Πηγή: tovima.gr