Η Νέα Τάση της Στεγαστικής Συγκατοίκησης στην Ευρώπη

Η Νέα Τάση της Στεγαστικής Συγκατοίκησης στην Ευρώπη

Η συγκατοίκηση αναδεικνύεται ως μια βιώσιμη λύση για τους νέους στην Ευρώπη, καθώς τους επιτρέπει να μοιράζονται τα έξοδα και να ζουν σε πιο προσιτές περιοχές, παρά τις οικονομικές προκλήσεις. Σήμερα, περισσότεροι από δύο στους τρεις Ευρωπαίους μεταξύ 18 και 34 ετών εξακολουθούν να μένουν με τους γονείς τους, εξαιτίας των υψηλών ενοικίων και της περιορισμένης προσφοράς κατοικιών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Εν μέσω της κρίσης προσιτής στέγασης, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αγορά Κατοικίας 2023, καταδεικνύει ότι το ένα τρίτο των ενοικιαστών στην Ευρώπη δαπανά πάνω από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους σε ενοίκια, υπερβαίνοντας το συνιστώμενο όριο του 30%. Οι προτιμήσεις των νέων επιδρούν επίσης στην αλλαγή της αντίληψης για τις απαιτήσεις στέγασης, καθώς η αύξηση της απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας δημιουργεί νέες ανάγκες στους τομείς της τοποθεσίας και του τρόπου ζωής.

Μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, μια καινοτόμος πλατφόρμα έχει κερδίσει τη θέση της στον τομέα της στέγασης: το MyRoomie. Ως νικητής του βραβείου Rising Startup of the Year στα Startupper Awards 2023 και του τίτλου Best Newcomer από την Ελλάδα στα South Europe Startup Awards 2023, το MyRoomie προσφέρει λύσεις για την εύρεση συγκατοίκων και κατοικιών μέσω προηγμένων αλγορίθμων και τεχνολογιών AI/ML.

Ο ιδρυτής και CEO του MyRoomie, Dominikos Pritis, δήλωσε ότι αναπτύσσουν μια μοναδική τεχνολογική υποδομή που θα επαναστατήσει τη διαδικασία εύρεσης συγκατοίκων. Η πλατφόρμα αξιοποιεί προηγμένους αλγόριθμους που επιτρέπουν τη συμβατότητα μεταξύ των χρηστών και προχωρά σε βελτιστοποίηση της εμπειρίας με εργαλεία επικοινωνίας και ανίχνευσης απάτης για την ασφάλεια των χρηστών.

Το MyRoomie εξυπηρετεί τη δέσμευσή του να υποστηρίζει την νέα γενιά παρέχοντας ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό εργαλείο αναζήτησης. “Η πλατφόρμα μας έχει σχεδιαστεί για να συνδέει άτομα με κοινά ενδιαφέροντα”, αναφέρουν στην ομάδα του MyRoomie.

Πηγή: tovima.gr