Η Πρόωρη Απώλεια ενός Αθώου: Η Ιστορία του Ιωνά Καρούση

Η Πρόωρη Απώλεια ενός Αθώου: Η Ιστορία του Ιωνά Καρούση

Ο Ιωνάς Καρούσης, 26 ετών και φοιτητής στο Τελ Αβίβ, έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα την Τρίτη (1/10). Δύο ένοπλοι, παρουσίασαν τον εαυτό τους ως «μοναχικούς λύκους», σκοτώνοντας συνολικά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον νεαρό Έλληνα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Χαμάς.

Η κοπέλα του Ιωνά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε την τελευταία τους επικοινωνία. «Ήταν περίπου 3:30 όταν μιλήσαμε τελευταία φορά. Ήταν στο Τελ Αβίβ για να προετοιμάσει μια εργασία στη Γιάφα. Εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχαν σειρήνες ούτε κάποια προειδοποίηση… Ο Ιωνάς ήταν ένας εξαιρετικός φοιτητής και ήθελε να ολοκληρώσει την εργασία του», ανέφερε.

«Νομίζω ότι θα χτυπήσει το κουδούνι, θα έρθει, θα είναι όλα καλά και ζω ένα κακό όνειρο. Μόνο όταν έφτασε στις 7 το βράδυ που είδα ειδήσεις, κατάλαβα ότι υπήρχε επίθεση. Του έστειλα μήνυμα, αλλά δεν απάντησε», πρόσθεσε.

Η φωνή της έγινε συναισθηματική καθώς χαρακτήρισε τον Ιωνά «το καλύτερο παιδί» που είχε γνωρίσει ποτέ. «Είχε μια παιδική αθωότητα, ήταν γεμάτος καλοσύνη και πίστευε στον Θεό, βοηθώντας τους άλλους με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν κατανοώ γιατί ο Θεός τον πήρε κοντά του», δήλωσε με συγκίνηση.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εικόνες από την επίθεση, η κοπέλα του αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε από τον ανήλικο ξάδερφό της, ο οποίος είδε τον Ιωνά νεκρό. «Καρδιά μου όμορφη, αυτός είναι, φορούσε το παντελόνι του ΠΑΟΚ… Αχ, θεέ μου, το αγόρι μου. Ξεφτίλες άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: tovima.gr