Η Σκιά του Βασίλη Παλαιοκώστα πίσω από την Κινηματογραφική Ληστεία στο Λαύριο

Η Σκιά του Βασίλη Παλαιοκώστα πίσω από την Κινηματογραφική Ληστεία στο Λαύριο

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν το πιθανό ενδεχόμενο ότι πίσω από την κινηματογραφική ληστεία στο Λαύριο βρίσκονται ποινικοί συνεργάτες του 58χρονου Βασίλη Παλαιοκώστα. Αυτή η υπόθεση προκύπτει από τον στόχο της εγκληματικής ενέργειας αλλά και από τον τρόπο δράσης των τεσσάρων περίπου δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, η οργανωτικότητα και η στρατηγική που ακολουθούν οι δράστες θυμίζουν τη δράση του Παλαιοκώστα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για οργάνωση παρόμοιων επιθέσεων.

Η υπόθεση αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν ο Παλαιοκώστας έχει εύρει καταφύγιο σε κάποια περιοχή της Αττικής, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό των αρχών ως προς την πιθανή συμμετοχή του. Θυμίζουμε ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2009, μία ημέρα πριν την έναρξη της δίκης του, ο Βασίλης Παλαιοκώστας δραπέτευσε από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

Η επιτυχία των ληστρικών επιθέσεων, τις οποίες φέρεται να είχε οργανώσει στο παρελθόν ο Παλαιοκώστας, όπως η απόπειρα ληστείας το 2008 με τέσσερα άτομα έξω από σούπερ μάρκετ, προσθέτει όμως ακόμα περισσότερα στοιχεία που αναγκάζουν τις αρχές να διερευνούν τις σχέσεις του με την τρέχουσα εγκληματική δραστηριότητα.

Πηγή: tovima.gr