Κακοκαιρία Cassandra Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα

Κακοκαιρία Cassandra Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα

Η κακοκαιρία Cassandra συνεχίζεται μέχρι το απόγευμα, με έντονες βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στα βορειοανατολικά και στη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ΕΜΥ, οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη δυτική Στερεά, με ιδιαίτερη ένταση στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και στη δυτική Πελοπόννησο, κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται να υποχωρούν. «Τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά και την ανατολική Μακεδονία, με βελτίωση στη Θράκη μέχρι το βράδυ», τονίζει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έχει παρατηρηθεί σημαντική πτώση βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας, με ύψη που φτάνουν τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα σε κάποιες περιοχές. Ο ίδιος αναφέρει ότι τις επόμενες ώρες, το κεντροβόρειο και ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας και τα δυτικά της Θράκης θα επηρεαστούν σημαντικά. Ωστόσο, καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας μετακινείται προς τα ανατολικά, θα εξασθενήσει, επηρεάζοντας πλέον με μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια τμήματα της χώρας.

Πηγή: tovima.gr