Κακοκαιρία Cassandra Προβλέπεται να Πλήξει τη Χώρα με Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες

Κακοκαιρία Cassandra Προβλέπεται να Πλήξει τη Χώρα με Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία Cassandra αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας με έντονες βροχές και καταιγίδες. Η αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής (04-10-24) και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24).

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία θα επεκταθούν στην Ήπειρο, τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Μπορεί επίσης να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, επηρεάζοντας τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα Ιόνια νησιά από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα. Στη συνέχεια, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για τους μεγάλους όγκους νερού που αναμένονται, οι οποίοι μπορεί να ξεπεράσουν και τους 100 τόνους ανά στρέμμα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα περιλαμβάνουν τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες, που ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και απότομες ενισχύσεις των ανέμων. Οι πιο ευάλωτες περιοχές θα είναι η δυτική Ελλάδα καθώς και τα ανατολικά και βορειονατολικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, οι ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν την Κέρκυρα, τους Παξούς, τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα, την Άρτα, τα Ιωάννινα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Αιτωλοακαρνανία. Το Σάββατο, οι καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα, την Ηλεία και τη Μεσσηνία, με απογευματινές καταιγίδες στην Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τις Σέρρες, την Καβάλα και τη Θάσο.

Την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 31 βαθμών Κελσίου σε αρκετές περιοχές, ενώ θυελλώδεις νοτιάδες μέχρι 9 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο κατά το διάστημα αυτό. Παρά τη δύσκολη καιρική κατάσταση, η συγκέντρωση σκόνης αναμένεται να είναι χαμηλή.

Πηγή: tovima.gr