Κακουργηματική Δίωξη Σε Ανήλικο Μαθητή Για Ξυλοδαρμό Συναντητή Στο Λύκειο Ηρακλείου

Κακουργηματική Δίωξη Σε Ανήλικο Μαθητή Για Ξυλοδαρμό Συναντητή Στο Λύκειο Ηρακλείου

Για πρώτη φορά στην Κρήτη ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε ανήλικο μαθητή, στο πλαίσιο μιας σοβαρής υπόθεσης ξυλοδαρμού. Ο δράστης, 16 ετών, χτύπησε τον 15χρονο συμμαθητή του εντός ενός Λυκείου του Ηρακλείου. Ο ξυλοδαρμός ήταν τόσο βίαιος που προκάλεσε στον 15χρονο σοβαρές σωματικές βλάβες, όπως σπασμένο δόντι καθώς και τραυματισμούς στο πρόσωπο, συγκεκριμένα στο αριστερό μάτι και στο στόμα.

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του 16χρονου αφορά βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε αδύναμο πρόσωπο, που περιλαμβάνει την σημαντική παρεμπόδιση της σωματικής του ακεραιότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 16χρονος υποστηρίζει ότι προηγήθηκαν επαναλαμβανόμενες εξυβρίσεις και πειραγμένοι στοχοποιημένοι σχολικοί συμπαίκτες, και επιχείρησε να αποτρέψει τον 15χρονο από αυτή τη συμπεριφορά, κάτι που ενδέχεται να οδήγησε στον καυγά.

Μετά την εξέταση της υπόθεσης, ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρώτη από πολλές που έχουν σημειωθεί πρόσφατα σε σχολεία της περιοχής και αφορά ανηλίκους μαθητές.

Πηγή: tovima.gr