Καλοκαιρινές συνθήκες με αλλαγή του καιρού στα μέσα της εβδομάδας

Καλοκαιρινές συνθήκες με αλλαγή του καιρού στα μέσα της εβδομάδας

Κατά τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου (ΕΜΥ). Όμως, από την Τετάρτη και έπειτα, οι συνθήκες θα αλλάξουν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν από την Τετάρτη, φτάνοντας στα 7 μποφόρ, και την Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται να αγγίξουν τα 8 μποφόρ. Αυτό θα οδηγήσει σε πτώση της θερμοκρασίας, η οποία κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου, όπως προκύπτει από τους χάρτες θερμοκρασίας της ΕΜΥ.

Αύριο Δευτέρα, αναμένονται σχεδόν αίθριες συνθήκες με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 23 με 25 βαθμούς στα βόρεια και 25 με 28 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Συγκεκριμένα για την Αθήνα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν ως εξής:
– Μακεδονία, Θράκη: 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου (χαμηλότερη θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία),
– Νησιά Ιονίου, Ήπειρος και Δυτική Στερεά: 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου,
– Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου,
– Κυκλάδες, Κρήτη: 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου,
– Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου,
– Θεσσαλία: 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα σχεδόν ίδια επίπεδα.

Από την Τετάρτη θα παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις στις βόρειες και ανατολικές περιοχές, με δυνατούς ανέμους 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες αναμένονται να σημειώσουν μικρή πτώση, ενώ την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος εκτός από το ανατολικό ηπειρωτικό.

Τέλος, την Παρασκευή θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών και τους ανέμους να πνέουν τοπικά 8 μποφόρ.

Πηγή: tovima.gr