Καταγγελία Επιβάτη για Απαγόρευση Μεταφοράς Γάτας σε Λεωφορείο

Καταγγελία Επιβάτη για Απαγόρευση Μεταφοράς Γάτας σε Λεωφορείο

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, νεαρός επιβάτης λεωφορείου κατήγγειλε ότι ο οδηγός τον απείλησε να αποβιβαστεί επειδή είχε μαζί του τη γάτα του. Ο οδηγός, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, φέρεται να πίστευε ότι η γάτα ήταν τοποθετημένη σε σακίδιο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές μεταφοράς ζώων.

Η ΟΣΥ δήλωσε ότι έχει εντοπίσει τον οδηγό και έχει προβεί σε διαδικασίες απολογίας, ακόμα και αν μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΥ, σε περίπτωση που διαπιστωθεί υπέρβαση του νόμου για τη μεταφορά ζώων, η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες εναντίον του οδηγού.

Ο 23χρονος επιβάτης ισχυρίστηκε ότι είχε τη γάτα του τοποθετημένη σε ειδική τσάντα μεταφοράς, καθώς πήγαινε τον αγαπημένο του φίλο στον κτηνίατρο. Όταν κάθισε, ο οδηγός τον προσέγγισε με επιθετικό τόνο, λέγοντας του να κατέβει από το λεωφορείο, διαφορετικά θα τον έριχνε έξω.

Η ΟΣΥ τονίζει την κομβική σημασία που έχουν οι ανάγκες των επιβατών, συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς των ζώων συντροφιάς, για την λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών. Υπενθυμίζουν επίσης ότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα για καταγγελίες, ώστε τα περιστατικά να εξετάζονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Πηγή: tovima.gr